Molitev rožnega venca

rožni venec Small

Tako je zatrdil sveti oče, ko je govoril, da ni nič nemogoče, če se z molitvijo obrnemo na Boga. Z nizanjem jagod rožnega venca drugo ob drugo nas Bog bogati z vero, upanjem, ljubeznijo.

Spokojnost in mir ležeta med nas ob skupni molitvi. Z rožnim vencem premišljujemo o Jezusovem rojstvu, delovanju, trpljenju, poveličanju. Svet se ustavi, Bog nam odpre vrata, skozi katera vstopamo v svet njegove ljubezni in zaupanja. Povezani v veri z molitvijo stopamo čez ovire, ki so se zdele še trenutek pred tem nerešljive, korak, ki je zašel na stranpoti, ima jasno smer.

Angel miru je fatimskim pastirčkom naročil, naj molimo, mnogo molimo, saj imata srci Jezusa in Marije z nami načrte usmiljena, naj neprenehoma darujemo Najvišjemu molitve in žrtve. 

Povezani v molitvi smo kot jagode na rožnem vencu, ki ga Bog drži v svojih rokah. Objema nas, nas tolaži in nam vliva veselje. Njegova volja je brezmejna, ko nas vodi ljubezen do Njega, vedno znova nam sporoča, da želi bivati v naših srcih, tu ga lahko najdemo. In kako blagodejno je to, ko molitev odstira razumevanje vesele, svetle, žalostne in častitljive skrivnosti. 

Ob prihajajočem prazniku vseh svetih ne pozabimo na Jezusovo obljubo: »Tudi najbolj trdovraten grešnik, ki bo samo enkrat zmolil ta rožni venec, prejme milost iz mojega neskončnega usmiljenja. Posebne obljube se namreč nanašajo na zadnjo uro: milost srečne in spokojne smrti. Tisti, ki sami z zaupanjem in vztrajnostjo molijo ta rožni venec, si lahko izprosijo srečno in spokojno smrt ne le zase, marveč tudi za umirajoče, pri katerih bodo tako molili.«

Janja Pavlin