Katehetska nedelja 2016

kat. nedelja 2016 Small

V nedeljo, 11. septembra, so obhajali katehetsko nedeljo. Zbrali smo se z veroučenci, kateheti, starši in župljani, da bi prosili blagoslova v tem letu. Pater Cristian, naš župnik, je daroval sv. mašo. Prosili nismo zato, da bi bili najpametnejši, da bi se hvalili pred drugimi z našimi uspehi, ampak zato, da bi nam Božji blagoslov razsvetljeval naša srca. Da bi v modrosti znanja, ki nam je dana, mogli biti v pomoč drugim. Da bi v modrosti srca znali biti kažipot, tolažba in pogum vsem, ki so del našega življenja. Da bi znali odkrivati svoje darove in talente in sami sebe. Da bi mogli slišati gospoda in njegov klic v našem življenju.

Ta misel naj nas spremlja vse leto, na vseh naših poteh. Ko bomo šli v šolo, k verouku, k drugim dejavnostim. Ko se bomo zbirali v naših družinah ob skupni molitvi in prebiranju Božje besede.

Predvsem pa ne pozabimo, da je naša skupna miza, miza svete Evharistije, ko se vsako nedeljo srečujemo pri nedeljski sv. maši. Naj Bog ne bo na zadnjem mestu, ampak na prvem in verjemimo, da bo vse drugo na pravem mestu.

kn2016