Pevski vikend

pevski vikend Small

»Kadarkoli Bog pogleda na dlan svoje roke, te vidi tam. Zapomni si: vedno si v Božjih rokah!« ( mati Terezija)

V dneh od 18. do 20 novembra smo imeli pevci otroškega pevskega zbora Šentpetrski angelčki pevski vikend. Z nami je bila tudi Katarina, ki je skrbela za naše želodčke. Letos nas je izredno pohvalila, saj smo se izkazali kot dobri jedci. Zbrali smo se v prostorih naše župnije, kjer smo ustvarili prijeten in glasen dom za te dni.

Kar vsi pevci smo se vikenda udeležili. Naš čas je prepletala intenzivna pesem, skupno druženje in veselje, zbirali pa smo se tudi v molitvi in pogovoru. Letos nas je spremljala sveta mati Terezija. Nagovarjala nas je s svojim življenjem, ogledali smo si film o njej in dotaknila se nas je s svojo vztrajnostjo, ko je sledila Božjemu klicu. Pa tudi s svojo vztrajnostjo, ko je v sebi imela sušo, pa se je kljub temu trudila v ljubezni do Boga in bližnjega. Ni prenehala ljubiti, ne moliti, ne pomagati. Svoje poslanstvo je živela vsak trenutek svojega življenja. K temu je nagovarjala tudi nas. Lahko je namreč vztrajati v veri, ko ti je lepo, in težko je vztrajati, ko se vera zamaje in se ti zdi, da je Bog daleč, da ti zakramenti nič ne pomenijo, da je sveta maša zapravljanje časa.V teh trenutkih življenja se preizkusi naša ljubezen do Boga in utrdi vera.

Veselja polni in dobre volje smo pevski vikend zaključili. Biti skupaj v Božjem imenu je nekaj lepega. Pogovarjati se o velikih Božjih delih je dragoceno. Živeti svoje poslanstvo v svojem življenju in svoji župniji je izpolnitev Božjega klica. Biti sodelavec v župniji, biti pevec je pot poklica služenja veselega kristjana. Biti z Bogom, pomeni biti vedno. Kajti vedno te Bog nosi v svojih rokah. Vztrajati, ko je lepo in ko je težko, je pot do Boga.

In za konec še pozdrav matere Terezije, ki ga je namenila vsakomur, ki ga je na svoji poti življenja srečala:«Bog te blagoslovi!«

zborovodkinja Špela