Oratorij 2016

oratorij2016

PONEDELJEK

Zjutraj smo se zbrali, da bi dvignili zastavo. Preden smo jo obvestili, smo se naučili še letošnjo oratorijsko himno, zatem pa smo se zvrstili v koloni za Petrom, da bi si ogledali igrico o Ostržku. Igralci so bili dobri zgodbica pa poučna. Pater Cristian nam je povedal vrednoto in simbol današnjega dne. Vrednota je bila družina, simbol pa dom. Kasneje smo se razvrstili po katehezah, kjer smo se pogovarjali o simbolu in vrednoti. Vneto smo čakali na malico in jo stežka dočakali. Po malici smo se razvrstili na zelo zanimive delavnice. Po eni uri pa smo se zamenjali. Zatem smo odšli na odlično kosilo, ki ga je skuhala Katarina Šifrar. Zatem smo imeli štafete nato pa smo zapeli himno in zmolili.

Anja P.

TOREK

V torek zjutraj smo se zbrali

pred dvigom zastave se igrali.

Na igrico smo pohiteli

z Ostržkom skupaj smo himno zapeli.

Pri katehezah debato smo ob pameti pričeli

in doumeli: kdor se uči bogastvo gradi.

Delavnice so bile res kul

makaronov za kosilo blo je ful

Na vodnih igrah skor brez vode smo ostal.

Zato smo se ob štirih vsi domov pobral

Animatorji še cel popoldne so pospravljal

Zraven pa vse povrsti so opravljal

Zvečer vsi komaj smo zaspali,

ker naslednji dan smo komaj čakali.

Blažka Š. in Klara N.

SREDA

Dan ni potekal po klasičnem oratorijskem urniku, saj nas je ladjica po Ljubljanici popeljala v Trnovo, kamor smo prispeli z roko v roki, ki sta bili tudi simbol dneva. Da smo si prislužili kosilo, smo morali tudi kaj postoriti-saj veste, ''brez dela ni jela''. Tako smo si s stanovalci doma starejših občanov Trnovo ogledali nekaj Ostržkovih prigod, malo pokramljali z njimi ter jih s tem zelo razveselili. Poskušali smo spolnjevati tudi dela usmiljenja, ker je leto usmiljenja, poleg tega pa bo za svetnico kmalu razglašena Mati Terezija, ki je bila pravi zgled božjega usmiljenja. Po okusnem kosilu smo prepevajoč našo oratorijsko himno zapustili Trnovo in se obogateni z novimi znanji v Božjem imenu razšli pred šempetrsko cerkvijo.

Hana K.

ČETRTEK

Na začetku smo dvignili zastavo in nato šli na igrico, ki je bila zelo smešna. Imeli smo zelo poučne kateheze. Delavnice so bile super (novinarska, prva pomoč, frizerska, kuharska… ). Imeli smo zelo okusno kosilo (pico). Sledile so velike igre na temo olimpijskih iger, ki so bile zelo zabavne in utrujajoče. Dan se je zaključil s spustom zastave in petjem oratorijske himne.

Andraž K.

PETEK

Zjutraj smo se zbrali ob zastavi in jo ob petju himne dvignili. Zmolili smo še jutranjo molitev in si ogledali igrico. Simbol današnjega dne je srce vrednota je bila odgovornost za geslo pa smo si izbrali ''kar rečem, to naredim!''. Nadaljevali smo s katehezami. Pojedli smo okusno malico in po malici si je vsak izbral delavnico katere se je udeležil. Za kosilo so bile okusne palačinke. Po kosilu so bile velike igre, priprava na sveto mašo in sveta maša. Po maši je bila pogostitev za starše in vsi smo se polni lepih spominov vrnili domov.

Liza D.

POSEBNE ZAHVALE

Za pripravo hrane gre posebna zahvala Katarini Šifrar, Tanji Mrzel in Poloni Kališnik. Ani Gombač se zahvaljujemo za celostno grafično podobo. Za lep izlet pa se zahvaljujemo ekipi Ladjica.si in trnovski župniji.