Oratorij

Župnija Sv. Petra, »njeni« otroci, starši in animatorji, se vsako leto znova veselijo poletnih počitnic. Te že več let zapored s seboj prinesejo tudi poletni oratorij, ki otrokom pomeni »dom, ki sprejema, župnijo, ki evangelizira, šolo, ki uvaja v življenje, in dvorišče za prijateljske stike in za življenje v veselju«. Otroci vsako leto skozi dramsko igrico spoznajo življenje svetnika ali literarnega junaka, ki je sledil božjemu klicu in nam s svojo vero lahko še bolj zasije kot zgled pravega kristjana. Ob pesmi in delavnicah otroci razvijajo svoje talente, med igro se zabavajo, ko je čas za molitev in sv. mašo pa navezujejo še tesnejši stik z Bogom.
Najpomembnejši člen oratorija so verjetno animatorji, ki zanj ne žrtvujejo zgolj nekaj dni poletnih počitnic, temveč tudi mnogo časa za sestanke, nakup pripomočkov in nasploh za celoten potek priprav. Animatorji se menjavajo; stari odhajajo, novi prihajajo. A vseeno je želja po čim boljši izpeljavi oratorija vselej na vrhuncu in tudi vloženi trud je čestokrat poplačan z vsakim otroškim nasmehom.

Seveda so tu še starši, ki so vselej na razpolago za pomoč, in tako naredijo oratorij ne le lažji za izvedbo, ampak predvsem kakovostnejši za otroke. Nenazadnje so ravno starši tisti, ki nam zaupajo svoje otroke v varstvo, da si lahko tudi sami malo odpočijejo od živžava v svojih domovih.

Božja beseda

Šentpetrski zvon

ZvonSentpetrski ikona