Ženski pevski zbor Laetitia

Laetitia 23740

Ženski pevski zbor Laetitia  (lat. Veselje)  sestavljajo večinoma pevke iz šentpetrske župnije, v svoje vrste pa z veseljem sprejemajo prav vse, ki imajo veselje do petja in vsega lepega, kar nas obdaja. 

Prvič se je Leatitia v naši župniji predstavila jeseni leta 2017, sedaj pa lahko pevkam prisluhnemo dvakrat mesečno pri nedeljski družinski sveti maši. Njihov repertoar obsega cerkvene pesmi slovenskih skladateljev, zapojejo pa tudi pesmi iz repertoarja mladinskih zborov, občasno pa tudi dela tujih skladateljev. Program prilagajajo cerkvenemu letu in cerkvenim praznikom, slišite pa jih lahko tudi na koncertu za Karitas ali podobnih dogodkih.

Na vajah se srečujejo vsak torek zvečer po sv. maši, vesele pa bodo še dodatne okrepitve mladih in manj mladih pevk. Vsak glas šteje in dobrodošla je vsaka, ki se jim želi pridružiti. S svojim petjem, veselim odnosom do življenja in prijateljskim druženjem pa uresničujejo tudi besede spodbude svetega Pavla: »Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se!«

Božja beseda

Šentpetrski zvon

ZvonSentpetrski ikona